Inici/Inicio

Inici/Inicio

El  Centre Internacional per a la Investigació i Interpretació de la Música Medieval (CIMm), ubicat al Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna,  s’inaugura sota els auspicis de la Mancomunitat de la Valldigna  i la direcció i coordinació dels cursos de Mara Aranda.

Naix, no com alternativa a la formació acadèmica, sinó com a complement de la mateixa i oportunitat per a la formació musical, en diferents àrees de la disciplina musical a l’Edat Mitjana. Des de la base, treballant amb manuscrits i còdex, primitives notacions, el so particular dels seus instruments i afinacions, la teoria sobre les tècniques de composició i interpretació, la pràctica del cant individual i coral i la construcció d’instruments de la mà de luthiers especialitzats.

El CIMm és un centre d’estudis i projecte educatiu comptant amb els exponents internacionals en el gènere de la música medieval  més reconeguts i prestigiosos què amb la seua capacitació i destresa aconseguiran transmetre un model de fer i sentir, pensar i actuar, acord amb la música del seu temps i què és la base i els fonaments de totes les músiques posteriors i fins l’actualitat, tant a professionals de la música o professorat com per a alumnat sense coneixements musicals.

En este nou marc, el CIMm, ve a enriquir l’oferta educativa i  posar en valor les músiques de l’Edat Mitjana associades al patrimoni, la història i la cultura, reforçant els vincles amb els ancestres musicals i aprofundint en la magnitud de la seua vessant artística i cultural que fomente en els assitents, la cerca de la bellesa i el desenvolupament personal.

 

El  Centro Internacional para la Investigación e Interpretación de la Música Medieval (CIMm), ubicado en el Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna,  se inaugura en 2020 bajo los auspicios de la Mancomunidad de la Valldigna y la dirección y coordinación de Mara Aranda.

Nace no como alternativa a la formación académica sinó como complemento de la misma y oportunidad para la formación musical en diferentes áreas de la disciplina musical de la Edad Media. Desde la base, trabajando con manuscritos y códices, primitivas notaciones, el sonido particular de sus instrumentos musicales y afinaciones, la teoría sobre las técnicas de composición e interpretación, la práctica del canto individual y coral, la construcción de instrumentos de la mano de luthiers especializados.

El CIMm es un centro de estudios y proyecto educativo contando con los exponentes internacionales en el género de la música medieval  más reconocidos y preciados que con su capacitación y destreza conseguirán transmitir un modelo de hacer y sentir, pensar y actuar, acorde con la música de su tiempo y que es la base y los cimientos de todas las músicas posteriores y hasta la actualidad, tanto a profesionales de la música, profesorado o alumnos de música, como para alumnos sin conocimientos musicales.

En este nuevo marco, el CIMm, viene a enriquecer la oferta educativa y  poner en valor las músicas de la Edad Media asociadas al patrimonio, la historia y la cultura y reforzar los vínculos con los ancestros musicales, profundizando en la magnitud de su vertiente artística y cultural que fomente en los asitentes, la búsqueda de la belleza y el desarrollo personal.