Inici/Inicio

Inici/Inicio

El  Centre Internacional per a la Investigació i Interpretació de la Música Medieval (CIMM), ubicat al Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna,  s’inaugura sota els auspicis de la Mancomunitat de la Valldigna i la Conselleria de Cultura  i la direcció i coordinació dels cursos de Mara Aranda.

Naix, no com alternativa a la formació acadèmica, sinó com a complement de la mateixa i oportunitat per a la formació musical, en diferents àrees de la disciplina musical a l’Edat Mitjana. Des de la base, treballant amb còdex manuscrits, primitives notacions, el so particular dels seus instruments i afinacions, la teoria sobre les tècniques de composició i interpretació, la pràctica del cant individual i coral i la construcció d’instruments de la mà de luthiers especialitzats.

El CIMM és un centre d’estudis i projecte educatiu que amb els exponents internacionals en el gènere de la música medieval  més reconeguts què amb la seua capacitació i destresa aconseguiran transmetre un model de fer i sentir, pensar i actuar, acord amb la música del seu temps, què és la base i els fonaments de totes les músiques posteriors i fins l’actualita.

En este nou marc, el CIMM, ve a enriquir l’oferta educativa i  posar en valor les músiques de l’Edat Mitjana associades al patrimoni, la història i la cultura, reforçant els vincles amb els ancestres musicals i aprofundint en la magnitud de la seua vessant artística i cultural que fomente en els assitents, la cerca de la bellesa i el desenvolupament personal.

El  Centro Internacional para la Investigación e Interpretación de la Música Medieval (CIMM), ubicado en el Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna y la Conselleria de Cultura,  se inaugura en 2020 bajo los auspicios de la Mancomunidad de la Valldigna y la dirección y coordinación de Mara Aranda.

Nace no como alternativa a la formación académica sinó como complemento de la misma y oportunidad para la formación musical en diferentes áreas de la disciplina musical de la Edad Media. Desde la base, trabajando con códices manuscritos, primitivas notaciones, el sonido particular de sus instrumentos musicales y afinaciones, la teoría sobre las técnicas de composición e interpretación, la práctica del canto individual y coral, la construcción de instrumentos de la mano de luthiers especializados.

El CIMM es un centro de estudios y proyecto educativo que cuenta con los exponentes internacionales en el género de la música medieval  más reconocidos que con su capacitación y destreza conseguirán transmitir un modelo de hacer y sentir, pensar y actuar, acorde con la música de su tiempo y que es la base y los cimientos de todas las músicas posteriores y hasta la actualidad.

En este nuevo marco, el CIMM, viene a enriquecer la oferta educativa y  poner en valor las músicas de la Edad Media asociadas al patrimonio, la historia y la cultura y reforzar los vínculos con los ancestros musicales, profundizando en la magnitud de su vertiente artística y cultural que fomente en los asitentes, la búsqueda de la belleza y el desarrollo personal.