La terra dels babaus
El Ball de Sant Vito
ADREÇAT A PÚBLIC FAMILIAR · 50 MIN
Cansat de sentir-se com un babau, el titella Mingo decideix deixar sa casa i emprendre un llarg viatge. Anirà a una estranya terra on tot es fa sense trellat. Allà haurà de resoldre els diversos embolics que s’anirà trobant, i comprendrà que emprant la seua astúcia pot viure moltes aventures i fer bons amics.
Adaptació de diverses rondalles recollides a les comarques centrals valencianes, representades amb titelles de guant tradicionals de la nostra terra: embolics, catxiporrades, complicitat amb el públic… arranjat amb música i cançons populars interpretades en directe. Un espectacle didàctic i còmic que reviu la tradició i ens torna un poc de la nostra
El ball de sant Vito som una companyia de teatre de la ribera del Xúquer. Des de l’any 2001 venim creant i representant espectacles de teatre, titelles i animació, tant a sales com a carrers, escoles i biblioteques.
Divertir, riure amb la gent, cantar amb ella, escoltar-la i aprendre, pensar, generar curiositat i descobrir nous i vells camins que els porten a llocs inexplorats són alguns dels objectius del Ball de Sant Vito que a més considera urgent la recuperació de la cultura popular, aquella que ens ha enriquit i ens ha conformat com a poble i com a persones. Pensen que cal curar i enfortir les arrels per fer brotar noves branques fortes i flexibles. Poc a poc han anat revisquent romanços, auques de cec, velles històries, jocs, personatges i cançons populars.
Amb la producció “La terra dels babaus” enceten un repte: reviscolar els titelles de guant tradicionals a les terres valencianes.
La terra dels babaus
El ball de Sant Vito
El baile de santo Vito es una compañía de teatro de la ribera del Júcar. Desde el año 2001 viene creando y representando espectáculos de teatro, títeres y animación, tanto a salas como calles, escuelas y bibliotecas.
Divertir y divertirnos, reír con la gente, cantar con ella, escucharla y aprender, pensar, generar curiosidad y descubrir nuevos y viejos caminos que les lleven a lugares inexplorados es uno de sus objetivos.
Consideran urgente la recuperación de la cultura popular, aquella que nos ha enriquecido y nos ha conformado como pueblo y como personas. Piensan que hay que curar y fortalecer las raíces para hacer brotar nuevas ramas fuertes y flexibles. Poco a poco el ball de Sant Vito han ido recogiendo y dando vida a romances, canciones de ciego, viejas historias, juegos, personajes y canciones populares.
Con la producción “La tierra de los bobos” empiezan un reto: revivir los títeres de guante tradicionales a las tierras valencianas