Febrer, 1. Carles Magraner

En 1811 es descobreix un manuscrit medieval enquadernat en tapa de color vermell, un còdex medieval d’un xicotet monestir a Montserrat: El Llibre Vermell. Cants i danses a la Mare de Déu en la cerca de l’espiritualitat dels pelegrins, que conviden a la meditació.

El Llibre Vermell és una recopilació de música, cançons i balls perquè els pelegrins, mentre celebraven la vigília nocturna a l’Església de la Verge Beneïda a Montserrat, cantaren i ballaren. El Llibre Vermell és un dels pilars més importants dins de la música medieval i ha sigut motiu d’estudi i d’investigació per part d’importants intèrprets i musicòlegs. El descobriment a Morella (Castelló) d’uns frescos amb la dansa Ad Mortem Festinamus ens obri una nova visió de la música de pelegrins al Mediterrani, amb una vinculació directa en altres Monestirs de l’antiga Corona d’Aragó.

Es pretén en aquest curs treballar el repertori del manuscrit des de la teoria i des de la pràctica, oferint un concert amb els alumnes assistents al curs, dirigit per Carles Magraner, junt Robert Casses, el dissabte 1 de febrer a les 19.30 en l’almàssera del Monestir Real de Santa María de la Valldigna. Entrada gratuïta fins completar aforament.