Febrer, 29. Maria Jonas

La reconeguda cantant alemanya Maria Jonas oferirà un concert en el Monestir Real de Santa Maria de la Valldigna, a Simat de la Valldigna, València, el dissabte 29 de febrer a les 19.30 hores.
Maria Jonas és una de les personalitats més creatives i versàtils especialitzada en música medieval i més concretament en l’obra de Hildegard von Bingen a través del seu estudi i interpretació.

La música va ocupar un lloc distintiu en la vida, l’obra i el pensament de Hildegarda de Bingen, va escriure nombrosos tractats i magnífiques composicions. No obstant això, en un passatge autobiogràfic Hildegarda afirma que componia cants i melodies religioses sense haver rebut mai una formació musical específica i que els interpretava sense cap mena de coneixement de la notació pneumàtica i el cant, per la qual cosa el seu llegat musical és fruit de la seua formació autodidacta.

Testimoniatge de la seua activitat musical són setanta-huit composicions, agrupades enSymphonia armonie celestium revelationum (Simfonia de l’harmonia de les revelacions celestes, 1140 – 1150): formada per 43 antífones, 17 responsoris, 8 himnes, 1 Kyrie, 1 peça lliure i 7 seqüències per a la missa. A més, va compondre un acte sacramental musicalitzat anomenat Ordo Virtutum, 1150.

Concert 29 de febrer, almàssera del Monestir de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna, València a les 19.30 hores. Entrada lliure fins completar l’aforament.

 

                 NP MARIA JONAS CIMM FEBRER 2020