Febrer 29 i març 1, Maria Jonas

La cantant Maria Jonas és una de les personalitats més creatives i versàtils de Colònia. Especialitzada en música medieval, contemporània i improvisació. Ha fundat diversos conjunts per a poder a més realitzar els seus projectes i s’ha especialitzat en l’obra de Hildegard von Bingen a través del seu estudi i interpretació.

En el curs que impartirà es treballarà a nivell vocal i instrumental el llegat d’una de les dones medievals més brillants. Un gegant del seu temps que va cultivar pràcticament totes les arts: música, escriptora, herborista, linguista i va tindre visions o experiències místiques.

El curs tindrà lloc en el monestir de Santa Maria de la Valldigna (Simat de la Valldigna, València) el dissabte 29 de febrer de 10 a 14 hores i de 16 a 18 hores. El diumenge 1 de març, es reprén el curs de 10 a 14 hores. El dissabte també tindrà lloc en el monestir a les 19.30 un concert de Maria Jonas.


Maria ha participat en concerts i festivals de talla mundial incloent el Adelaide i Melbourne Festival (Austràlia), Macau Arts Festival (la Xina) Hebbel-Theater (Berlin), MDR- Musiksommer (D), Rhein-Vokal (D)Voix et Route Romane (F), Stryriarte (A),Trigonale (A) Utrecht Early Music Festival (NL) entre altres. A més ha treballat amb artistes i conjunts com Jordi Savall, Sir Jonh Elliot Gardiner, Roy Goodman, Sequentia, Hilliard Ensemble, English Baroque soloists, European Baroque Orchestra.

En l’obra Corvo branco de Philip Grass i Robert Wilson, va representar el paper estel·lar sota la direcció musical de Dennis Russell, sent convidats a teatres com els de Bochum, Ludwigsburg, Luxembourg, Teatre Reggio de Parma, Teatre Communale de Ferrara,Teatre Real de Madrid,Concertgebouw Amsterdam, Royal Albert Hall de Londres,Teatre Camoes de Lisboa, El Carnegie Hall i en el StateTheatre de NuevaYork durant el Festival Lincoln Center.

Ha exercit com a professora de cant històric al Leipzig Musikhochschule, i ha impartit classes des de 1999 en el Folkwang Hochschule en Essen i des de 2015 en la Musikhoschschule Köln. En els últims anys ha sigut professora convidada en el College of Music de Belgrad (SB), Rostock yTilburg (NL) així com en la Universitat de Zurich (CH), Podgorica (Montenegro) i Limerick (Irlanda).

Durant el Romanischer Sommer Köln en 2008 assumeix la direcció del Klangwekstatt Kolumba Singt!.