Setembre, 5. Arianna Savall i Petter Udland

“Com si la bellesa de la veu d’Arianna fóra realment la veu d’una fada”. Així és com gaudirem del concert que la filla de Montserrat Figueras i Jordi Savall, al costat de Petter Udland oferiran en l’almàssera del Real Monestir de Santa Maria de la Valldigna, en el si dels cursos organitzats pel Centre d’Investigació i Interpretació de la Valldigna. Serà a les 20.30 hores del dissabte, 5 de septembre.

Amb un impressionant historial acadèmic i una experiència professional gestada des del bressol,  Arianna oferirà  una selecció de peces de la tradició medieval europea amb arranjaments per a diverses veus. S’incidirà també en la part instrumental.

Arianna Savall Figueras ha actuat per Europa, Escandinàvia, els Estats Units, Sud-amèrica, Austràlia, el Japó, Nova Zelanda, Corea del Sud, Singapur, Turquia, Rússia, el Canadà i Israel sent valorada tant en la seua interpretació de repertoris de música antiga i improvisació que constitueixen la seua passió com per un altre extrem d’aquesta: la música contemporània.

Arianna Savall  i Petter Uldman en 2009 creen el conjunt Hirundo Maris, especialitzat en la música antiga, del Medieval fins al Barroc i en la creació pròpia. El nucli creatiu és la música mediterrània i nòrdica, fruit de l’extens treball en conjunt, i com aquest ocell migrador, retroba camins de mar i música que han unit des de temps remots els països escandinaus amb la península ibèrica.