Gener, 31 i febrer, 1. Carles Magraner

Classes divendres 31 de gener de 16 a 20.00. Classes dissabte 1 de febrer de 10 a 14 i de 16 a 18.00. A les 19.30, concert.

En 1811 es descobreix un manuscrit medieval enquadernat en tapa de color vermell, un còdex medieval d’un xicotet monestir a Montserrat: El Llibre Vermell. Cants i danses a la Mare de Déu en la cerca de l’espiritualitat dels pelegrins, que conviden a la meditació. Estem davant una recopilació de música, cançons i balls perquè els pelegrins, mentre celebraven la vigília nocturna a l’Església de la Verge Beneïda a Montserrat, cantaren i ballaren.

El Llibre Vermell és un dels pilars més importants dins de la música medieval i ha sigut motiu d’estudi i d’investigació per part d’importants intèrprets i musicòlegs. El descobriment a Morella (Castelló) d’uns frescos amb la dansa Ad Mortem Festinamus ens obri una nova visió de la música de pelegrins al Mediterrani, amb una vinculació directa en altres Monestirs de l’antiga Corona d’Aragó.

Es pretén en aquest curs treballar el repertori d’aquest manuscrit des de la teoria i des de la pràctica, acabant les sessions amb un concert d’alumnes dirigit per Carles Magraner el dissabte a les 19.30 hores.

 

CARLES MAGRANER

 

Carles Magraner naix a Almussafes (La Ribera Baixa. València) i ací mateix inicia els seus estudis musicals, que continua després en els conservatoris de València, Carcaixent, on obté el títol de professor de violoncel i el Conservatori Superior de València. Molt prompte, se sent captivat per la música antiga i s’especialitza en violoncel barroc i viola de gamba, amb estudis a Barcelona, Madrid i *Tolouse. A més, cursa diversos seminaris sobre música medieval, renaixentista i barroca, complementant la seua formació en música ibèrica dels segles XI-XVIII. Obté el Premi a la Creativitat Musical de la Universitat de València en els anys 88 i 89 i del Ministeri de Cultura de joves intèrprets. Carles Magraner és Màster en Música en l’especialitat de música antiga i Doctor en Música per la Universitat Politècnica de València. Ha desenvolupat una gran activitat concertística com a solista i en diverses agrupacions de cambra, però també ha compartit els seus coneixements com a professor en diversos conservatoris. La seua faceta més coneguda és com director i fundador de Capella de Ministrers des de 1987.